Ecstasy

MDMA (3,4 metilendioksi-metamfetamin) je sintetička psihoaktivna droga po kemijskom sastavu slična metamfetaminu i halucinogenom meskalinu.

Ulični nazivi za MDMA su ecstasy, bombon, bonkas, eks… Obično se nalazi u kapsulama, tabletama ili prahu. Najčešće se konzumira oralno ili ušmrkavanjem.

MDMA je ilegalna droga koja djeluje psihostimulativno – pobuđuje živčanu aktivnost i rad kardiovaskularnog sustava, iskrivljuje percepciju, osjećaj za vrijeme te pojačava … Vidi više

Kokain

KokainKokain se dobiva ekstrakcijom iz lišća biljke koka (Erythroxylon coca) koja raste i uspijeva u Južnoj Americi, Indoneziji i nekim dijelovima Afrike.

Kokain i crack

Na tržištu se najčešće nalazi u obliku bijelog praha (kokain) ili u obliku žućkastobijelih kristaliziranih komadića(crack).

Kokain se konzumira ušmrkavanjem ili injektiranjem, a crack se obično puši na lulu, plastičnu bocu ili foliju, pri čijem … Vidi više

Heroin

Heroin je sintetički derivat morfina i dobiva se iz sušenog soka posebne vrste maka.

On je depresant centralnog nervnog sustava i svojim djelovanjem usporava disanje i rad srca, snižava krvni tlak, širi krvne žile i usporava crijevnu peristaltiku.

Struktura

Potpuno čisti heroin je bijele boje, gorkog okusa i topiv je u vodi. Heroin koji dolazi na ulicu je žućkasto-smećkaste boje … Vidi više