Kako pobijediti tjeskobu i brige

Ako budeš prakticirao ovo što ćeš pročitati u nastavku, brige (tjeskobne misli) postat će svakim danom sve manje a mir u srcu sve veći.

Ti možeš povjeriti sebe, sve svoje brige i tjeskobe svoga uma Njemu i uživati božanski mir.

Bog je žestoko protiv brige. Ona ne proizvodi ništa drugo nego stres, napor (naprezanje, napetost, teret) i smrt. Isus je … Vidi više

Otkupljeni za Njega

Otkupljeni za NjegaBog je u stanju da nas utvrdi u vjeri u skladu s planom otkupljenja koji je bio skriven vjekovima. Nakon pada u edenskom vrtu, Bog je govorio i navijestio taj plan. Ono što je iznio izbacilo je sotonu potpuno iz igre. Slava Bogu!

On je zapovjedio da taj plan otkupljenja bude otkriven Njegovom narodu kroz Njegovu Riječ.

Ovaj pregled pomaže … Vidi više

I Riječ je tijelom postala

Ljudi vole slaviti rođendane i blagdane. Riječ blagdan znači DOBAR DAN i nema  u tome ništa loše.

Takve dane je dobro slaviti, ili točnije rečeno, Onoga koji nam ih daje. Stvoritelj je naime uspostavio blagdane, kako piše u Levitskom zakonu 23:2.    Čitaj više

Zatim su u tom poglavlju kronološki poredani svi NJEGOVI blagdani, nazvani i SVETI SABORI. To su bili … Vidi više

Tko je Isus?

Isus je centralna ličnost Kršćanstva. On kaže: “Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.“(Ivan 14:6) Također, Isus za sebe tvrdi da je živi Bog.

Ako usporedite sa onim što je Bog rekao Mojsiju u (Postanku 3:14) – I Bog reče Mojsiji, ja sam onaj koji jest, sa onim što Isus kaže u (Ivanu … Vidi više

Osposobljeni da vidimo i čujemo

Blagoslov osposobljava. Osposobljava nas da vidimo i čujemo. On nam je već dao oči da vidimo, uši da čujemo i srca da razumijemo. Ti imaš Kristov um. To je ono što Božja Riječ tvrdi u 1.Korinćanima 2:16 za svakog nanovo-rođenog vjernika.

Ali, što to znači i čime to osposobljava vjernika da može djelovati? Osposobljava nas da vidimo, čujemo i raspoznajemo.… Vidi više

Izlazak iz problema

Izlazak iz problemaVažno je razumjeti da Bog zna kako će te izvesti iz nevolje. Ne postoji nešto čime se Bog ne bi znao nositi. Psalam 34 navodi osam koraka koje je dobro slijediti za izići iz problema.

Molitva

Stih 4. počinje, „Tražio sam Gospodina.“ Tvoj dio je da moliš i pozoveš Ga u svoj život.

Pouzdaj se Boga

„Blagoslovljen čovjek koji se … Vidi više

Život nakon ovisnosti

Život nakon ovisnosti

Grad na gori kroz razne programe posebno radi na socijalnoj integraciji bivših ovisnika. U tom su aspektu obuhvaćene osobe koje su završile neke od oblike liječenja ili su na putu oporavka.

Nalazeći se u nekim novo nastalim okolnostima svaka je pomoć neophodna pa tako u prvom redu savjetodavna kao i ona duhovnog karaktera.

Na facebook stranicama tako možete pronaći grupu; … Vidi više

Uporaba droga smanjuje kognitivnu fleksibilnost

MozakProcjenjuje se da se 50 milijuna osoba u SAD-u bori s problemom ovisnosti o kokainu ili alkoholu. Osim dobro dokumentiranih zdravstvenih rizika, ovisnost o ovim drogama štetno utječe na našu kognitivnu fleksibilnost, što je sposobnost prilagodbe i prebacivanja između različitih zadataka ili strategija. Iako su prethodna istraživanja nagovijestila ovu vezu, temeljni razlozi za ovo kognitivno oštećenje i dalje su nedokučivi.… Vidi više

Zaslužuješ li Božju naklonost?

Znate li zašto je ljudima toliko teško razumjeti spasenje? Zato što je utemeljeno na potpuno drukčijoj kulturi.

Naša kultura razumije ulog i naknadu. Naša kultura razumije odluke i poslijedice. Naša kultura razumije rad i zaradu.

Ali naša kultura ne razumije milost i nezasluženu naklonost.

Čak je mnogima taj pojam ponižavajući jer smo toliko samostalni i ne želimo dugovati nikome ništa … Vidi više

Što je to Trojstvo?

Riječ “trojstvo” je izraz koji se koristi za označavanje kršćanske doktrine da Bog postoji kao jedinstvo triju različitih osoba: Oca, Sina i Duha Svetoga. Svaka od osoba se razlikuje od druge, ali ipak su u suštini identične. Drugim riječima, svaka je potpuno božanska po naravi, ali nijedna nije cjelokupnost drugih osoba trojstva.

Svaka od njih ima volju, svaka ljubi i … Vidi više