Izlazak iz problema

Izlazak iz problemaVažno je razumjeti da Bog zna kako će te izvesti iz nevolje. Ne postoji nešto čime se Bog ne bi znao nositi. Psalam 34 navodi osam koraka koje je dobro slijediti za izići iz problema.

Molitva

Stih 4. počinje, „Tražio sam Gospodina.“ Tvoj dio je da moliš i pozoveš Ga u svoj život.

Pouzdaj se Boga

„Blagoslovljen čovjek koji se … Vidi više

Život nakon ovisnosti

Život nakon ovisnosti

Grad na gori kroz razne programe posebno radi na socijalnoj integraciji bivših ovisnika. U tom su aspektu obuhvaćene osobe koje su završile neke od oblike liječenja ili su na putu oporavka.

Nalazeći se u nekim novo nastalim okolnostima svaka je pomoć neophodna pa tako u prvom redu savjetodavna kao i ona duhovnog karaktera.

Na facebook stranicama tako možete pronaći grupu; … Vidi više

Uporaba droga smanjuje kognitivnu fleksibilnost

MozakProcjenjuje se da se 50 milijuna osoba u SAD-u bori s problemom ovisnosti o kokainu ili alkoholu. Osim dobro dokumentiranih zdravstvenih rizika, ovisnost o ovim drogama štetno utječe na našu kognitivnu fleksibilnost, što je sposobnost prilagodbe i prebacivanja između različitih zadataka ili strategija. Iako su prethodna istraživanja nagovijestila ovu vezu, temeljni razlozi za ovo kognitivno oštećenje i dalje su nedokučivi.… Vidi više

Zaslužuješ li Božju naklonost?

Znate li zašto je ljudima toliko teško razumjeti spasenje? Zato što je utemeljeno na potpuno drukčijoj kulturi.

Naša kultura razumije ulog i naknadu. Naša kultura razumije odluke i poslijedice. Naša kultura razumije rad i zaradu.

Ali naša kultura ne razumije milost i nezasluženu naklonost.

Čak je mnogima taj pojam ponižavajući jer smo toliko samostalni i ne želimo dugovati nikome ništa … Vidi više

Što je to Trojstvo?

Riječ “trojstvo” je izraz koji se koristi za označavanje kršćanske doktrine da Bog postoji kao jedinstvo triju različitih osoba: Oca, Sina i Duha Svetoga. Svaka od osoba se razlikuje od druge, ali ipak su u suštini identične. Drugim riječima, svaka je potpuno božanska po naravi, ali nijedna nije cjelokupnost drugih osoba trojstva.

Svaka od njih ima volju, svaka ljubi i … Vidi više

Ecstasy

MDMA (3,4 metilendioksi-metamfetamin) je sintetička psihoaktivna droga po kemijskom sastavu slična metamfetaminu i halucinogenom meskalinu.

Ulični nazivi za MDMA su ecstasy, bombon, bonkas, eks… Obično se nalazi u kapsulama, tabletama ili prahu. Najčešće se konzumira oralno ili ušmrkavanjem.

MDMA je ilegalna droga koja djeluje psihostimulativno – pobuđuje živčanu aktivnost i rad kardiovaskularnog sustava, iskrivljuje percepciju, osjećaj za vrijeme te pojačava … Vidi više

Značenje krštenje u vodi

krštenjeRiječ krstiti dolazi od grčkog glagola baptizo što znači “uroniti“. Proces krštenja sastoji od uranjanja i izranjanja. Taj proces se koristio za opisivanje Ivanovog i kršćanskog krštenja. Jednostavno rečeno, krstiti znači potpuno uroniti objekt u neku drugu tvar, a zatim ga ponovo izvući van.

Značenje krštenja u vodi jest da ono simbolizira smrt, pokop i uskrsnuće Isusa Krista i naše … Vidi više

Odskočna daska ili ustajala voda

Još prije više od desetak godina govorio sam s nekim liderima rehabilitacijskih centara o programima po kojima rade. Jasno je manje više svima da jedan centar za rehabilitaciju ne može biti trajno životno rješenje niti utočište, kako pojedincu tako ni obiteljima.

Izuzetci mogu biti oni koje je sam Bog pozvao i koji bi trebali biti sto posto sigurni u takav … Vidi više

Uredi život Riječju

Bog je stvorio čovjeka kao govoreći duh ljubavi. Ali kad je čovjek pao, on je postao kao govoreća emocija, kao govoreći razum, kao govoreće tijelo, koje govori ono što vidi, čuje i osjeća, jer je pao u područje informacija. Nešto ga zaboli, ili nešto osjeti – i zato što je njegov govor povezan s emocijama – on to brzo izgovori.… Vidi više

Razumijevanje duše i duha

Što je ljudska duša? Je li ona isto što i duh? Je li uopće bitno razlikovati ih? Odgovor na ova pitanja pomoći će da bolje upoznamo sebe same – duh, dušu i tijelo. Razumijevanje odnosa između ova tri elementa pomaže na putu prema pobjedonosnom kršćanskom životu.

Kršćanstvo nije samo još jedna religija. Ono je Božji život koji stanuje u vjerniku … Vidi više