Projekt Prilika

Za jedan sasvim novi početak

projekt-prilikahr-gradnagori.hrProjekt Prilika za cilj ima pomoć u zapošljavanju i resocijalizaciji nekadašnjih ovisnicika.

Prilika.hr je Portal koji uređuje društveno – socijalne teme te pomaže marginalnim skupinama na putu ka potpunoj integraciji u društvo.

Projekt je u svojim počecima donio iznimnu zainteresiranost svih sektora koji su se bavili pomoći ovisnicima. Od ondašnje Vlade RH bio je priznat kao izniman i jedinstven alat za uključivanje poslovnog sektora u pomoći ovisničkoj populaciji nakon liječenja. Cijeli projekt nastao je u dobroj vjeri i nadi. Jedinstven je po svom načinu rada i sadržajima, s jednim jedinim motivom – da se pomogne u potrebi svima koji se nalaze u procesu reintegracije nakon povratka iz komune, bolničkih liječenja ili zatvorskih sustava.

Portal je trenutno neaktivan. Jednim djelom zbog recesije koja je pogodila cijeli svijet prije desetak godina. Tada su se s otežanim pronalaskom posla susreli mnogi i poslodavci su muku mučili sa radničkim kadrom koji su imali, plaćama i poslovanjem u cijelosti.

Drugi dio bio je vezan uz nedostatak sredstava za održavanje istoga. Nama u udruzi je ponestalo sredstava i iako portal nije ugašen maknut je sa servera te čeka neka bolja vremena. Aktivne su jedino reference vezane uz reintegraciju općenito. Ovim putem pozivamo sve koji se žele više informirati o tome kako portal radi ili ako na bilo koji način žele pomoći, da se nam se jave.

Pruža usluge:

  1. Informacije o sufinanciranjima te ostalim poticajnim mjerama za poslodavce
  2. Pregled obrazovanja i edukacija
  3. Novosti o društveno-socijalnim temama, intervjui i komentari
  4. Oglašavanje Vaših poduzeća i djelatnosti
  5. Predstavljanje srodnih udruga s područja ovisnosti kao i pregršt raznih korisnih linkova
  6. On line savjetovalište za građane vezano uz problematiku ovisnosti
  7. Vaša učešće kroz komentare ili tekstove. Kreiranje životopisa i posredovanje u pronalasku stalnog ili privremenog zaposlenja