SOS planProjektom SOS PLAN želimo intenzivirati aktivnosti savjetovanja i informiranja te edukacije i prevencije. Projekt će se provoditi tijekom cijele 2021. godine, većim dijelom u prostorijama Udruge koja je funkcionalno opremljena (dvorana za sastanke, kompjutorska oprema i projektor, sanitarni čvor, manja prostorija za dnevno druženje).

U prostorijama udruge održavat će se individualna i/ili grupna savjetovanja prema ovisnicima/liječenim ovisnicima kako bi im pružili učinkovite informacije i savjete u cilju konačnog izlječenja iz ropstva ovisnosti od droge i/ili konzumacije supstitucijskih terapija te pružili psihološku i duhovnu podršku na putu oporavka.

U istom prostoru održavat će se sastanci za žene na kojima se potiču razne teme, uvijek drugačije i prilagođene trenutnoj situaciji, problemu, pitanju i sl. S obzirom da su se već pokazali kao dobra podloga za pomoć obiteljima (bude prisutno dosta roditelja, odnosno žena i majki, koje budu podrška jedni drugima) takvi sastanci održavaju se jednom u 15 dana.

S ciljem edukativnog djelovanja poseban pažnju dajemo Edukativnim radionicama za školsku djecu. Prezentacije, svjedočenja, filmovi i sl, cilj su bolje educiranosti mladih o bolesti ovisnosti i u pogledu štetnih utjecaja raznih droga kao osnovnog preventivnog faktora za izgradnju zdravoga društva. Održavat će se ovisno o epidemiološkoj situaciji, u prostorijama Udruge ili obližnjim školama.