Putovanje u Munchen

S ciljem pomoći korisnicima ponekad se stvari obrađuju i van Hrvatske. Korisnik koji nas je zatražio pomoć stigao je na vrata naše udruge iz Njemačke i za sobom ostavio sve. (Vidi galeriju u nastavku)

Nakon što smo ga zbrinuli u domu naših članova bilo je potrebno napraviti put do Njemačke i učiniti sve pravne korake oko odjave mjesta prebivališta pa do selidbe iz stana u kojem je do tada živio.

Uspješno smo učinili sve i pored toga podijelili iskustva s kolegama koji slične stvari rade u drugim državama. To je obogatilo i naše živote u svakom slučaju.

Nakon povratka u Hrvatsku osoba je ostala u našem okruženju sve do odlaska u San Patrignano (komunu u Italiji) na daljnje liječenje. Sretni smo svaki puta kada praktično možemo učiniti nešto za osobe koje se nalaze u situacijama očaja.

Praksa je da nakon liječenja osoba bude zbrinuta u procesu resocijalizacije te pronalasku zaposlenja. Također je važno tijekom njegovog boravka u komuni ostati u kontaktu sa njim i njegovom obitelji u svakom trenutku.


Galerija