(Sabina K.) – izuzetan film koji morate pogledati

Sabina.KŽeljeli bismo vas obavijestiti da je ovih dana u kinima Hrvatske počeo igrati SABINA K. – izuzetan film s dirljivom i moćnom porukom!

Radnja se odvija 2004. godine u Sarajevu. Sabina je žena islamske pozadine koja se zaljubila u Sašu, bosanskog Hrvata i svog prijatelja iz ratnih dana. Njihova zajednička želja da se vjenčaju na Korčuli nikad se nije ostvarila jer je Saša bez objašnjenja nestao iz njenog života. Kako je ostala trudna, za Sabinu je počela spirala teških okolnosti koje su je u trenutku najvećeg očaja navele da si oduzme život. Ipak, film završava nevjerojatnim obratom i porukom nade u Kristu koja je stvarnu “Sabinu” navela da napiše knjigu pod nazivom Put do istine

Osim što je sadržajno dojmljiv, film je i produkcijski izuzetno atraktivan. Glumačku postavu ponajboljih sarajevskih glumaca predvodi Alena Džebo koja je maestralno utjelovila lik Sabine. Glazbena podloga je upravo čarobna, a raskošna produkcija koju potpisuje američki redatelj, naš brat u Kristu Cristóbal Krusen svrstava film u rang svjetske kvalitete u prilog čega govore i brojne nagrade koje je već dobio na međunarodnim festivalima.

SABINU K. možete odgledati u sljedećim kinima:

Na slijedećem linku je raspored za prikazivanje filmu u Splitu. Ostalo prema redoslijedu: http://zlatnavrata.hr/kalendar-dogadanja/arhiva-kinoteka/mjesec/11
OSIJEK kino Urania, ZAGREB kino Tuškanac, PULA kino Valli (od 3. do 15. studenog), RIJEKA Art kino Croatia (od 03.studenog), SPLIT kinoteka Zlatna Vrata, DUBROVNIK kino Sloboda (od 17. do 30. studenog), VARAŽDIN kino Galerija (3. i 8. studenog), ČAKOVEC Centar za kulturu (od 2. do.6. prosinca), SISAK Kristalna kocka Vedrine (2. do 6.12.2016.), te u Pučkim otvorenim učilištima u Velikoj Gorici, Samoboru, Zelini, Novom Marofu, Prelogu, Koprivnici, Daruvaru, Slatini, Kutini, Novskoj, Valpovu, Đakovu i Pazinu.

Podijelite ovu informaciju među svojim prijateljima!

Pogledajte najavu:

Službena facebook stranica:
https://www.facebook.com/sabinakthemovie/videos/655320304649200