Što je zapravo Uskrs?

UskrsnućeUskrsnuće Isusa Krista predstavlja temelj kršćanske vjereDa Krist nije uskrsnuo, kršćanska crkva ne bi imala apsolutno nikakvog osnova za svoje postojanje. Ni sva čuda i ozdravljenja ne bi bila dovoljna da Krist nije uskrsnuo.

No ipak, Zašto je zapravo Krist umro?
 Zašto je dao da ga prijatelj izda, proda, i da ga na namještenom suđenju osude na smrt, i to bez neke naročite optužnice?

Riječ Božja kaže da su svi ljudi grješni i zbog toga osuđeni na vječno prokletstvo, udaljenje iz Božje nazočnosti.  Je li to za tebe dovoljan razlog? Da netko dođe, pretrpi nezamislivu torturu umjesto tebe kako bi te izmirio s Bogom i učinio te pravednim.

“Radi nas je Krist postao grijeh – ne grješnik, već grijeh – kako bismo se mi mogli osloboditi prokletstva grijeha. Krist je stao na naše mjesto, kako bismo mi mogli stati na njegovo. Pretrpio je smrt koju smo mi zaslužili, da bi nam dao život koji pripada njemu.“

Zapamtite zato ovo; Bogu uopće nije važno što će te na Uskrs doručkovali, hoće li to bio takozvani “uskrsni doručak” ili neće. Nije mu bitno ni jeste li bojali jaja ili kuhali šunku, jer to nema veze sa Njim. Bitno mu je vjerujete li mu, prihvaćate li razmjenu na Križu i živite li po njegovoj riječi.

Isus je živ

Uskrs je prilika da se još jednom po tko zna koji put trgneš iz sna. Uskrs je šansa da ne potoneš u samopravednost, krive ideale i nauke, da se zaustaviš nad svojim cinizmom i svojom religioznosti samo na tren, i daš slavu Njemu jer poradi Njega i ti možeš biti pobjednik.

Znaj i ovo; da Isus uskrsnuo nije uzalud bi bilo svako propovijedanje i vjera bi bila uzalud i novo nikad ne bi došlo, ma koliko se mi nadali ni bolestima našim lijeka ne bi bilo. Da praznog groba nije bilo Isus bi bio samo pokojni. Odlazili bi mu na grob i plakali nad njim. Naricali bi i govorili kako je bio dobar čovjek koji je volio činiti dobre stvari. Ne bi imali vjere da dobro pobjeđuje zlo jer Isus ne bi bio pobjednik.

Uh kako je mučno čitati ove retke.  Da Isus nije uskrsnuo bili bismo osuđeni za propast i izlaza ne bi nalazili ma koliko ga tražili.

“Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu! Sjetite se kako vam je govorio dok je još bio u Galileji: I sjetiše se one riječi njegovih, vratiše se s groba te javiše sve to jedanaestorici i svima drugima” (Luka24;6)