Kako mogu postati kršćanin?

Kako postaješ kršćanin? Kao prvo, ne postaješ kršćanin pridružujući se crkvi, usvajajući vjerovanje ili vjerujući u Boga. Postoji mnogo lažnih crkvi, lažnih vjerovanja, a čak i đavao vjeruje u Boga. Postati kršćanin znači da trebaš dobiti razumijevanje o najvažnijim pitanjima. Pa, pogledajmo.

Isus

Nadam se da ste već čitali dosta o Isusu. Ali da utvrdimo, Isus je najvažnija osoba u cijeloj ljudskoj povijesti. On je Bog u tijelu (Ivan 1:1, 14; Kol. 2:9), fizički podignut od mrtvih, Gospodin (Luka 24:34; Ivan 2:19-21) i Spasitelj (Djela 5:30-32). Došao je umrijeti za grešnike (Rim. 5:8) kako bi izbavio ljude od Božjeg pravednog gnjeva nad njima.

Jesi li ti grešnik?

Pitam te, jesi li grešnik? Jesi li ikada lagao, ukrao, žudio, bio pohlepan ili se nepravedno srdio na nekoga? Ako jesi, znači da si prekršio Božji Zakon. Bog je rekao: “Ne ukradi; Ne laži; Nemaj drugih bogova uz mene; Ne ubij!, itd.” (Izlazak 20). Bog je dao standard pravednosti i ako si prekršio bilo koju od Božjih zapovijedi, tada nisi zadovoljio taj standard i pod neizbježnom si Božjom osudom. Kada umreš, suočit ćeš se s Njim i na Sudnji dan (Dan suda) On će kazniti sve grešnike.

Ako ti se ne sviđa ovo učenje, onda baci svoju Bibliju i okreni se od Krista jer ovo je poruka Božje riječi: Isus je došao da umre za grešnike i da ih spasi od nadolazećeg gnjeva. Bog je svet i pravedan i mora izići nakraj s onima koji griješe protiv Njega.

Isus je Onaj koji ti je potreban. Samo On. Ne tvoja djela (Rim. 3:10-12; Izaija 64:6). Ne tvoja iskrenost. Ne tvoja dobrota. Ti nemaš ništa za ponuditi Bogu osim svoje grešnosti. Samo Božjom ljubavlju i milošću koja se nalazi u Isusu i Njegovoj žrtvi možeš biti izbavljen od Božjeg pravednog gnjeva nad svima koji su prekršili Njegov zakon. Isus te spašava od Boga.

Božji gnjev na Sudnji dan je nad grešnicima

Na Sudnji dan, Bog će suditi svim ljudima za njihove grijehe protiv Njega. Sudit će svima koji su lagali, krali, varali, žudili, nepoštivali svoje roditelje, itd. On će to učiniti jer je svet i pravedan. Bog mora kazniti grešnika. Bog neće i ne može ignorirati osobu koja je prekršila Njegov pravedni zakon. Zakon je odraz Božjeg karaktera.

Prema tome, prekršiti Božji zakon znači uvrijediti Boga i zanijekati svetost Njegovog karaktera. On će se pokazati ispravnim. On će suditi. Biblija kaže da su svi sagriješili i lišeni su Božje slave (Rim. 3:23). To znači da su tvoji grijesi prouzročili odvojenost između tebe i Boga (Izaija 59:2), a rezultat je smrt (Rim. 6:23) i gnjev (Ef. 2:3). Jedini način na koji se može spasiti od Božjeg gnjeva je vjerom u Krista (Ef. 2:8-9; Rim. 5:1).

Moraš se pouzdati u ono što je Isus učinio na križu da bi ti oprostio grijehe i ne pouzdavati se u ništa drugo, čak niti u svoju vlastitu iskrenost ili djela. Isus i samo Isus može otkloniti Božji pravedni sud nad grešnikom.

Radosna vijest – Evanđelje

Radosna vijest (Evanđelje) je da je Isus umro za grešnike na križu, bio pokopan i uskrsnuo od mrtvih (1. Kor. 15:1-4). Njegova smrt je bila žrtva koja otklanja Boji gnjev (1. Iv. 2:2). Ovo je jedini način spasenja.

Isus je onaj koji je umro za grijehe svijeta (1. Iv. 2:2). On je jedini način i put k Bogu Ocu (Ivan 14:6). On jedini otkriva Boga (Matej 11:27). On ima sav autoritet na nebu i zemlji (Matej 28:18). Samo kroz Njega možeš biti spašen od Božje srdžbe (Ef. 2:3). On ti može oprostiti grijehe (Luka 5:20; Matej 9:2).

On može ukloniti krivnju koja je nad tvojom dušom. Isus te može osloboditi ropstva grijeha koje zasljepljuje tvoje oči, slabi tvoju dušu i dovodi te do očaja. On to može učiniti jer je na križu ponio grijeh u svom tijelu (1. Pt. 2:24) tako da oni koji se pouzdavaju u Njega budu spašeni..

Ako nisi kršćanin, a želiš biti izbavljen od Božjeg pravednog suda nad tobom zbog tvog grijeha protiv Njega, tada dođi Onomu koji je umro za grijehe svijeta. Dođi Onomu koji je umro za grešnike (Matej 11:28). Okreni se od svojih grijeha. Vjeruj i pouzdaj se u Isusa. Primi Isusa koji je Bog u tijelu, koji je umro i uskrsnuo od mrtvih (1. Kor. 15:1-4), primi ga kao svog Gospodina i Spasitelja. Zatraži od Isusa da ti oprosti grijehe. Primi Krista (Ivan 1:12).

Samo te On može očistiti od tvojih grijeha i izbaviti od pravednog suda svetog i beskrajnog Boga. Moli se Isusu. Traži Ga. Zatraži od Njega da te spasi. On će to učiniti How to Pray to God

Evo primjera molitve koju možeš uputiti Isusu. Ne mora ići točno tako, ali dobit ćeš ideju kako to možeš učiniti. 

Gospodine Isuse, znam da sam sagriješio/la protiv tebe. Znam da nisam savršen/a i da ti ne mogu udovoljiti svojim vlastitim trudom i nastojanjima. Znam da zaslužujem da mi se sudi prema mojim grijesima. I znam da ti nemam ništa za ponuditi.

Gospodine Isuse, oprosti mi moje grijehe. Molim te očisti me i učini ispravnim/om pred tobom. Pouzdajem se u ono što si učinio na križu. Ne oslanjam se na sebe nego jedino na tebe i primam te kao Gospodina mog života i spasitelja moje duše. Gospodine Isuse, spasi me.

Želim još spomenuti da te Isus mormonizma (brat đavla), Isus Jehovinih svjedoka (anđeo učinjen čovjekom), Isus New Age-a (čovjek usklađen s božanskom svjesnošću), itd., ne može spasiti od tvojih grijeha. Vjera vrijedi samo onoliko koliko i onaj u koga je stavljaš.  Samo biblijski Isus može to učiniti. Isus je Bog u tijelu, stvoritelj. Bog je trojstvo, a Isus je druga osoba trojstva.