Ispravan pogled na Božić temelj je svih budućih promjena

Iako se o datumu pravog rođenja Krista može samo nagađati, za Božić će se vjernici prisjetiti trenutka kada se Isus odrekao svog božanstva i odlučio doći među ljude kako bi ih (nas) otkupio od sigurne smrti, grijeha i prokletstva zakona.

Ako vjeruješ u ovo onda treba znati i to da je Isus došao spasiti cjelokupno čovječanstvo i da Njega ne zanima tko je tko u smislu nacionalnosti, jezika, boje kože i svega što nas ljude često na ovoj planeti razdvaja.

Znakovito je kako Božić dolazi točno prije Nove Godine a ona uvijek donosi svakom neke nove želje i nova nadanja. Donosi neutemeljenu vjeru kako bi baš ova godina mogla biti bolja od ove na zalasku. Međutim ispravan pogled na Božić može sve to promijeniti.

Traži promjenu!

Ako bi se pogled na Božić i Isusa uistinu promijenio sigurni smo da bi se i stvari u godini koja dolazi sigurno promijenile i to na drastično bolje. Nije li to komadić vjere koji nedostaje?

Prisjetimo se zato (prema Bibliji) Isusa silnoga, moćnog Kralja koji je zajedno s Ocem stvarao svijet. Onog koji je uskrsnuo Lazara od mrtvih, pretvarao vodu u vino, otvarao slijepima oči, liječio neizlječivo i nakon smrti uskrsnuo kako bi opet sjeo Ocu s desna.

Unatoč prividno teškim okolnostima u kojima živite neka i Božić i praznici koji dolaze budu iskorak i prilika za promjenu smjera.

Božić i jeste Radosna vijest o dolasku onog tko ima recept za dobar život, život ispunjen blagoslovom u svim segmentima unatoč okolnostima. Okolnosti naime ne proizvode ništa drugo osim strah i beznađe a pogled u začetnika pravog života (Isusa) donosi stvari iza kulise, one koje svijet svojim očima još nije gledao.

Za Božić doista ne slavimo rođendan usnule zvijezde kako bi se prisjetili nekih njegovih za života dobrih trenutaka, već se obraćamo Bogu živome s riječima; “Hvala ti što si zbog mene došao na ovaj svijet i platio otkupninu za moj grijeh učinivši me pravednikom Božjim“

Zakoračimo zato u Istinu kao pravednici po vjeri u djelo nevjerojatne ljubavi ikada opisane od postanka svijeta.