I Riječ je tijelom postala

Ljudi vole slaviti rođendane i blagdane. Riječ blagdan znači DOBAR DAN i nema  u tome ništa loše.

Takve dane je dobro slaviti, ili točnije rečeno, Onoga koji nam ih daje. Stvoritelj je naime uspostavio blagdane, kako piše u Levitskom zakonu 23:2.    Čitaj više

Zatim su u tom poglavlju kronološki poredani svi NJEGOVI blagdani, nazvani i SVETI SABORI. To su bili od Boga određeni dani u kojima je čitav narod trebao imati posebno zajedništvo sa svojim Stvoriteljem.

No, religija je uvela neke druge blagdane. Tako je i Božić, kojim bi se slavilo Isusovo rođenje, uveden tijekom 4. i 5. stoljeća, određen da bude na dan velikog poganskog blagdana – dan rođenja boga Sunca.

Time je religija pokušala uvesti kompromis između „vjere“ i poganske tradicije. Vidimo i sami na što to danas sliči!

Iako mnogim kršćanima to smeta, posebno na početku, s vremenom čovjek otkrije da svaku situaciju i okolnost na koju naiđe može okrenuti na slavu Božju. Zato je i ovaj Božić prilika da se govori istina u ljubavi o Spasitelju svijeta, Sinu Božjem.

Sam Isus je za sebe rekao:
Ja sam se zato rodio i zato sam došao na svijet da svjedočim za istinu. Svatko tko je od istine, sluša moj glas“
Ivan 18:37
Dok religija slavi djetešce Isusa, a posebno njegovu majku, mi slavimo Onoga za kojega piše da je, „Riječ koja je tijelom postala i prebivala među nama“   (Ivan 1:4).
Njega koji „u početku bijaše s Bogom. Sve je po njemu postalo, i nije bez njega postalo ništa što je postalo. U njemu bijaše život, i život bijaše svjetlo ljudima.“
Slavimo Krista, „Sina kojeg je (Bog) postavio baštinikom svega, po kome je i načinio svjetove; koji je sjaj slave i savršeni otisak njegove osobe te sve nosi riječju svoje snage, koji je, sam ostvarivši očišćenje naših grijeha, sjeo zdesna veličanstvu u visinama“ (Hebrejima 1:2-3).
Uzdižemo Ime Sina Božjeg „koji je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svakog stvorenja, jer je po njemu stvoreno sve što je na nebesima i što je na zemlji, vidljivo i nevidljivo …, sve je po njemu i za njega stvoreno, i on je prije svega i sve se drži zajedno u njemu“ (Kološanima 1:15-17)
Izlazak iz problema„On, doduše, bijaše predodređen prije utemeljenja svijeta, ali se očitovao u ovim posljednjim vremenima za VAS koji PO NJEMU vjerujete u Boga, koji ga je uskrisio od mrtvih; da vaša vjera i nada bude u Bogu.“ 1.Petrova 1:20-21
Slavimo Onoga koji je rekao:
„Ja sam kruh života“ (Ivan 6:23);
„Ja sam svjetlo svijeta, tko mene slijedi sigurno neće ići po tami nego će imati svjetlo koje vodi u život“ (Ivan 8:22);
„Ja sam od neba, ja nisam ovosvjetski“   (Ivan 8:23);
„Ja Jesam“ (Ivan 8:28);
„Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se“ (Ivan 10:9);
„Ja sam pastir dobri … i ja dajem život svoj za ovce“ (Ivan 10:14-15);
„Ja sam uskrsnuće i život – tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će. Tko god živi i vjeruje u mene, sigurno neće nikad umrijeti. (Ivan 11:25-26).
Ovo Isus pita i svakog pojedinog od nas. I kaže:
„Ja sam put, istina i život – nitko ne dolazi Ocu osim po meni“ (Ivan 14:6).
Jesi li na tom Putu, hodaš li u toj Istini i imaš li tu vrstu Života?
Isus se zato rodio i došao na svijet – da svjedoči za Istinu. Tko upozna tu Istinu zaista postane SLOBODAN.
S Ljubavlju…