Hej ljudi, uskrsnuo je!

Hej uskrsnuo jeKad me Bog ozdravio nisam točno znao što je Uskrs niti sav značaj križa.

Znao sam jedino da sam doživio izbavljenje iz svog užasnog stanja.

Vrijeme je prolazilo a ja sam otkrio kako nikada ne bih spoznao Boga da Krist nije otišao tamo na Golgotu raskrstiti sa svim mojim grijehom i bezakonjem.

Onda sam se zapitao kako to da sam ja to otkrio a mnogi nisu?

Kad je mojim životom milost nadvladala zakon shvatio sam zašto je Bog tako čudesan i to najviše kroz Evanđelje koje je nama zemljanima i danas teško prihvatljivo.

Milost mi je otkrila i to da sam sve dobio bez ikakvog truda. Da za novi život nisam napravio nešto lijepo što bi aktiviralo Križ. Ja sam samo povjerovao u Križ a onda se njegova sila kroz moj život otkrivala sve više, iz dana u dan.

Što je Uskrs i koliko ti on znači?

Važnost Uskrsa ima puno širu sliku koja se reflektira kroz cijelo čovječanstvo. Bog je zbog neizmjerne ljubavi prema svim ljudima (čitaj dobrim i lošim) dopustio da se na Isusa strovale svi grijesi i svo bezakonje cijelog čovječanstva.

“Radi nas je Krist postao grijeh – ne grješnik, već grijeh – kako bismo se mi mogli osloboditi prokletstva grijeha. Krist je stao na naše mjesto, kako bismo mi mogli stati na njegovo. Pretrpio je smrt koju smo mi zaslužili, da bi nam dao život koji pripada njemu.“

Bilo je to strašno iskustvo ali drugi način da čovjek raskrsti s grijehom nije postojao. Da je Bog vidio drugo rješenje sigurno bi posegnuo za njim.

Isus je od rođenja bio predodređen za to. On je to znao u svakom svom koraku na zemlji, znao je da ga čaša koju je trebao ispiti neće mimoići.

Dok je tamo na brdo raspeća nosio svoj križ mislio je na tebe. Dok je on mislio na tebe ti si ga usput pljuvao i gađao kamenjima i pogrdno mu dovikivao svašta. No, On te i tada volio. Zbog ljubavi te nije odbacio.

On je dobar i vjeran

On te voli i danas kada marljivo bojiš jaja, spremaš tradicionalni bakalar i svojoj djeci kupuješ uskršnjeg zeku jer je Uskrs i to se eto od pamtivijeka radi. Iako su to mahom poganski običaji koji nemaju ama baš nikakve veza s Uskrsom, On te isto voli.

On te voli i dok postiš a da ne znaš zašto ili ideš na misnu ceremoniju radi reda, zbog svog susjeda ili brata. On te voli jer te odlučio voljeti ma što ti radio.

I dok te voli on te čeka, čeka da spoznaš značaj Križa i da mu se obratiš. Ne zato jer je Uskrs, ne zato jer je dan za ispovijedanje… On te želi spasiti i pripremiti za vječnost. Volio te i onda, kad je otišao utišati staru zmiju Sotonu i postaviti stvari na svoje mjesto.

Bez pobjede nad tamom, uskrsnuća i prikazanja ljudima Isus bi bio samo legenda. Za mnoge On i jeste samo legenda, za mnoge On nije živ.

Zašto se ti koji vjeruješ da je On živ ponašaš kao da to ne znaš? Što je za tebe Uskrs? Imaš li sve odgovore?

Uskrs je prilika da se još jednom po tko zna koji put trgneš iz sna. Uskrs je šansa da izbjegneš samo-pravednost, krive ideale i nauke. Prilika da se zaustaviš nad svojim cinizmom i tvrdoglavosti samo na tren, i daš slavu Njemu jer poradi Njega i ti možeš biti pobjednik.

On je živ!

Znaj i ovo; da Isus nije uskrsnuo uzalud bi bilo svako propovijedanje i vjera bi bila uzalud i novo nikad ne bi došlo, ma koliko se mi nadali ni bolestima našim lijeka ne bi bilo.

Da praznog groba nije bilo Isus bi bio samo pokojni. Odlazili bi mu na grob i plakali nad njim. Naricali bi i govorili kako je bio dobar čovjek koji je volio činiti dobre stvari. Ne bi trebali vjeru da dobro pobjeđuje zlo jer Isus ne bi bio pobjednik.

Da Isus nije uskrsnuo bili bismo osuđeni za propast i izlaza ne bi nalazili ma koliko ga tražili.

Hvala ti Kriste što si uskrsnuo i što nas vodiš kroz život pobjedonosno.

“Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu! Sjetite se kako vam je govorio dok je još bio u Galileji: I sjetiše se one riječi njegovih, vratiše se s groba te javiše sve to jedanaestorici i svima drugima.” Biblija, (Luka24;6)