Zatvor nije prepreka da budeš slobodan

Ukupno 2.009 zatvorenika raspoređeno u jedanaest zatvora u Kataloniji prošle je godine bilo zahvaćeno “Kršćanskom zatvorskom misijom“, izvjestilo je Evanđeosko vijeće Katalonije.

Izvori Kršćanske Protestantske crkve istakli su da je ovaj broj zatvorenika potvrda da se ideja o tome kako doseći jednu vrlo osjetljivu skupinu ljudi razvija u dobrom pravcu zahvaljujući naravno volonterima bez kojih to sve ne bi bilo moguće.

Tim od 125 pastoralnih radnika, organiziran u timovima, sudjelovao je u Misijskom širenju Evanđelja u zatvorima dajući potrebitima duhovnu skrb, trening, osobnu pomoć i podršku zatvorenicima smještenim u ukupno jedanaest kaznionica.

Osim toga, još 200 volontera je također radilo na organiziranju sportskih i glazbenih aktivnosti u zatvorima.

Osim što su im dijelili Biblije (Riječ Božju) bili su i pratnja i potpora rodbini zatvorenika što su dodatne vrijednosti volontera kad su u pitanju ovakve misije.

Stvari iz prošlosti dođu na naplatu i grijesi prošlosti često nas sustignu. Ipak čovjek može zaokrenuti svoj život na bolje u potpunosti bez obzira na okolnosti. Može promijeniti svoj život pa čak i u zatvoru. O tome postoje mnoga svjedočanstva jer Duh Božji nije zatvoren i neda se vezati.