Djeca obožavaju društvene stranice

Djeca i internetDjeca obožavaju društvene stranice, one na kojima uredno mogu izraditi svoj profil i onda sklapati poznanstva i prijateljstva. Zašto je to tako?

Djeca koja imaju problema pri sklapanju prijateljstava u stvarnosti, društvene stranice na internetu su izvrstan odabir jer na njemu mogu činiti što im u stvarnosti predstavlja problem ili stvara određeni strah.

Svatko naime svoje strahove liječi kako najbolje zna. Internetska druženja jedan su od osjećaja sigurnosti koji se rađa kod djece.

Nakon početnih uzdržljivosti, hrabrost za potpunim opuštanjima raste. Priroda po kojoj smo vječno znatiželjni neumoljivo nas tjera dalje i čini da polako virimo na sve strane, bez srama i crvenila na obrazu.

Ne postoji onaj koji barem na tren nije pomislio otići na stranice za odrasle ili da nije svjestan opasnosti od istih. “Samo za starije od 18 godina!“ – farsa koja navodno treba zaustaviti neizdržljivu radoznalost. Također ne možemo a ne spomenuti reklame igara na sreću. Kada ih televizija pusti bez upozorenja a gore negdje u kutu ekrana stoji jedva vidljivo +18. E to vam je to, sve legalno i sve zaštićeno.

Razni portali nastoje promovirati sigurnost svog sadržaja a time stvoriti i sigurnost posjetiteljima, što je također farsa jer tko to jamči u današnje vrijeme sigurnost od ičega a pogotovo kad je riječ o sadržajima zabranjenim za maloljetnike.

Djeca se svakodnevno upuštaju u rizik surfanja? Dob djece koja dnevno surfa internetom, sve je manja a opasnosti su svakom danom sve veće.

Istraživanja pokazuju kako roditelji uglavnom nemaju pojma koliko vremena njihova djeca dnevno provode za internetom što i ne čudi s obzirom u kakvim vremenima živimo.

Opstanak je čovjekov najveći izazov današnjice a odgajanje djece tek jedno od aktivnosti dnevnog planiranja (ako se ima vremena, naravno.)