Britancima najvrjednija – Biblija

Britancima Biblija najvrijednijaBiblija je izabrana kao najvrjednija knjiga za čovječanstvo od strane britanske javnosti.

Istraživanje koje je provedeno od strane “The Folio Society“ na više od 2000 odraslih Britanaca kako bi glasali za knjigu od najveće važnosti u suvremenom svijetu, Biblija je odnijela pobjedu sa 37 posto glasova.

Na drugom je mjestu zanimljivo, “Podrijetlo vrsta” od Darwina. Mnogi ovu knjigu smatraju temelj biološke evolucije, smatra Christian Today.

Prema istraživanju, oni koji su izabrali Biblija to su učinili jer smatraju da “sadrži načela i smjernice za formulu kako postati dobra osoba”, dok je Darwinov rad dobio glasove, jer “odgovara na temeljna pitanja ljudskog postojanja.”

Urednik The Folio SocietyTom Walker, rekao je kako studij može ukazivati na bolji odnos između znanosti i religije nego li je bio slučaj u prošlosti.

On je također rekao da istraživanje može utjecati ne samo na one koje se “uvažava kao one koji imaju utjecaj ili otkrivaju određena razumijevanja, nego i one koji osobno proučavaju kako bi razumjeli svijet oko nas.”

Također istraživanje realizirano početkom godine utvrdio je da je Biblija najpopularnija knjiga u SAD-u u svim dobnim skupinama, gledajući kroz demografsku analizu.

O Bibliji možete misliti svašta, negirati je ili veličati. Možete je imati kući na ladicama jer je i vaš susjed ima ili je ponekad uzeti čitajući je do granice razumljivosti. Što god vi radili ona ostaje i sve će proći ali Riječi upisane u njoj nikad neće proći.

Ova istraživanja možda nas ohrabre da zavirimo i vidimo što je to u njoj tako specijalno? Zašto je baš Biblija najvrijednije knjiga a napisano ih toliki broj?