Edukacija i prevencija

Educirajte se o štetnosti i posljedicama

edukacija_i_prevencija

Edukacija i prevencija obuhvaća aktivnosti s ciljem sprječavanja širenja ovisnosti kao i educiranju  javnosti a posebno mladih kako bi se podigla razina svijesti o navedenoj problematici.

U novije vrijeme sve su učestaliji i drugi oblici tzv. modernih ovisnosti od kojih su najznačajniji ovisnost o kockanju i ovisnost o internetu.

Može se ustvrditi da su najčešći razlozi zloporabe droga i … Vidi više

Savjetovanje i informiranje

Potražite savjet od osoba s iskustvom

Savjetovanje i informiranjeSavjetovanje i informiranje ima za cilj pružiti pomoć svima koji se nalaze u bilo kakvom problemu ovisnosti ili jednostavno žele biti informirani na temu.

Kroz savjetovalište (liječeni) ovisnici mogu dobiti savjet od osoba sa znanjem, osobnim iskustvom iz savladanih problema stečenih kroz godine i različite životne situacije. Uz to provodimo i individualno savjetovanje ovisnika i članova obitelji prema dogovoru i … Vidi više

Praktična resocijalizacija

Izgradnja vlastite autonomije u punom smislu

Praktična pomoćMnogim rehabilitirani ovisnicima kada napuste terapeutske zajednice žive na socijalnoj margini i potrebna je praktična resocijalizacija.

Znamo da izliječeni ovisnici spadaju u skupinu teže zapošljivah i socijalno ranjivijih osoba, stoga smo iznimno okrenuti ka upoznavanju javnosti o tom problemu.

Droga je ogroman problem društva i zahvaća sve njene slojeve a živimo kao da se to nama ne događa. O ovisniku … Vidi više