Edukacija i prevencija

Educirajte se o štetnosti i posljedicama

edukacija_i_prevencija

Edukacija i prevencija obuhvaća aktivnosti s ciljem sprječavanja širenja ovisnosti kao i educiranju  javnosti a posebno mladih kako bi se podigla razina svijesti o navedenoj problematici.

U novije vrijeme sve su učestaliji i drugi oblici tzv. modernih ovisnosti od kojih su najznačajniji ovisnost o kockanju i ovisnost o internetu.

Može se ustvrditi da su najčešći razlozi zloporabe droga i drugih … Vidi više

Savjetovanje i informiranje

Potražite savjet od osoba s iskustvom

Savjetovanje i informiranjeSavjetovanje i informiranje ima za cilj pružiti pomoć svima koji se nalaze u problemu ovisnosti ili jednostavno žele biti informirani.

Uz to provodimo i individualno savjetovanje ovisnika i članova obitelji prema dogovoru i uz stručnu pomoć. To je i najučinkovitiji oblik savjetovanja ali savjet se može dobiti i putem telefona ili kroz online savjetovalište.

Savjetovanje i informiranje uključuje sljedeće aktivnosti:… Vidi više

Praktična resocijalizacija

Izgradnja vlastite autonomije u punom smislu

Praktična pomoćMnogim rehabilitirani ovisnicima kada napuste terapeutske zajednice potrebna je praktična resocijalizacija. Većina na svoje načine pokušava doći do posla, usput rješavajući probleme u obitelji dok se silno trude odolijevati pritiscima starog okruženja te drugim novonastalim situacijama.

Stoga vrlo važan sastavni dio cjelokupnom pristupu liječenja jeste socijalna reintegracija uz poticanje zapošljavanja i socijalnih vještina.

Sukladno tome ukazuje se potreba za provođenjem … Vidi više